Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak kennis met Evi, salarisadviseur bij IJK

• 39 lentes jong en inmiddels 2 jaar werkzaam bij IJK.
• Houd van spelletjes en gezelligheid met vrienden.
• Al 4,5 jaar werkzaam in de sector salarisadministratie.
• Zegt geen ‘nee’ tegen een avondje Netflix.

Contentblokken
Evi Versteegen
Het werk is afwisselend en enorm dynamisch. Geen dag is hetzelfde!
Evi, salarisadviseur
Inhoud

Wat doet een salarisadviseur?

De benaming zegt het al, je bent adviseur op het gebied van salaris en dat bij IJK in de brede zin van het woord. Van klantvragen over salarisvraagstukken tot aan de verwerking van mutaties, controles, pro-forma berekeningen, de verzorging van loonaangiften, CAO updates, nieuwe looninrichting, pensioenaangiftes en ga zo maar door. Ook houd je klanten op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom o.a. belastingplannen, AFAS, cao en wet & regelgeving en bied je ondersteuning voor de inrichting in AFAS.

Naast het brede takenpakket heb je te maken met verschillende soorten klanten binnen de non-profit sector. Je hebt klanten waarvoor je alleen controleert, klanten waarvoor je als helpdeskfunctie fungeert en klanten waarvoor je alles doet.

Hoe ziet het team eruit? En vooral, wat is de sfeer?

We werken in een team met verschillende types, waarbij we het beste uit elkaar halen! Wie is waar goed in en wie vindt wat leuk. Op basis daarvan maken we een taakverdeling. Ook heerst er een echte samenwerking. Je bent samen verantwoordelijk voor de deadlines! Samen heb je een teamverantwoordelijkheid, spring je bij waar nodig en vlieg je complexe vraagstukken aan.

Uiteraard heb je hierin een bepaalde zelfstandigheid, maar het is fijn om te kunnen sparren met andere vakspecialisten. We zijn heel happy met elkaar! Hoe druk we het ook hebben, we maken tijd voor een babbel en een grapje. We zijn heel open in wat we denken en zeggen. Iedereen is anders, maar we hebben respect voor elkaar.

Wat is jouw leukste project?

Voor mij is dat geen project, maar juist het terugkerende vaktechnisch overleg. Een overleg waarin je met vakgenoten stoeit over nieuwe ontwikkelingen, cao’s en wet & regelgeving. Je kijkt naar aspecten die niet lekker lopen, pluist deze tot aan de basis van de wet uit, kijkt hoe je dat moet verwerken in AFAS en vervolgens spar je met de desbetreffende collega over de juiste aanpassingen. Samen zorg je voor de juiste werkwijze!

Ook houden we ieder kwartaal een steekproefsgewijze controle in de salarisadministratie. Met de uitkomsten adviseer je vervolgens de klant en collega’s over verbeteringen. Kan iets bijvoorbeeld sneller, slimmer of minder foutgevoelig?

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Zeker, je krijgt de ruimte om te kijken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Met het team kijk je naar ieders talenten en waar deze talenten het beste in te zetten zijn. Wat de één heel leuk vindt, kan de ander juist minder leuk vinden. Door de diversiteit van mensen binnen het team en door het gesprek hierover aan te gaan maak je samen de ideale taakverdeling.

Vanuit IJK wordt er gefaciliteerd in verschillende ontwikkelingsmogelijkheden en is er een open cultuur waarin je weet wie zich waarin wil ontwikkelen. Je helpt elkaar!

Waarom moet je als salarisadviseur bij IJK komen werken?

De reden waarom het leuk is om als salarisadviseur bij IJK te werken, kan ik het beste uitleggen d.m.v. een tweetal vergelijkingen:

  • Van salarisadministrateur binnen één organisatie naar salarisadviseur bij IJK; door de diverse klanten kom je met alle facetten van het salarisvak in aanraking. Ook is het werken in een team van vakspecialisten erg fijn en uitdagend.
  • Van salarisadviseur bij een accountancy club naar salarisadviseur bij IJK; de saamhorigheid binnen IJK is heel groot. Samen met het team neem je de verantwoordelijkheden. Er worden leuke dingen georganiseerd, je luncht samen en bouwt een band met elkaar op. Uiteraard wordt er veel van je gevraagd, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Tenslotte kan je jezelf altijd blijven ontwikkelen binnen IJK. Maak bijvoorbeeld de overstap naar een ander team, waardoor je nieuwe klanten, cao’s, teamleden en werkwijzen leert kennen. Ook kan je jezelf specialiseren op het gebied van e-hrm, consultancy of wet & regelgeving.

Binnen IJK vind je diversiteit, een fijne werkcultuur en meerdere ontwikkelingsmogelijkheden.

Heb jij vragen voor Evi of wil jij ook salarisadviseur worden bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Ga naar de vacatures bij IJK